AASAPESTO

Just see amps, kui ärkad hommikul maakodus, astud õue ja mõtled, et kuidas veel seda suve veel veidi endasse hingata ja kuidas seda suve veel endas säilitada. Aasapesto on üks täpselt selline toit, mida on kiire ja lihtne valmistada ja mida saab kasvõi nädala jagu ikka ja jälle kapist võtta ning pea kõiki toite veidi metsikumaks maitsestada.

Vaja läheb:

-1 dl röstitud päevalilleseemneid
-1 dl spinatit
-1 dl teisi aasal, põlluveerel ja metsas leiduvaid rohelusi nagu noored võilillelehed, raudrohulehed, nõges, noored kaselehed, jänesekapsas, põdrakanepilehed

-0,5 dl külmpressitud rapsiõli
-Soola

-Veidi mett


Tee nii:

Aseta kõik koostisained kaussi või köögikombaini ja mikserda või uhmerda. Kuna kõikidel söödavatel lehtedel on erinev mõrususaste, siis lisa mett vastavalt maitsele. Kuna pesto tähendab itaalia keeles purustatut, siis ongi kõikse mõnusam pesto just veidi teraline, seega ära väga üle mikserda. Serveeri köögiviljade kõrvale, hommikuse leivaampsuga või sega värske pasta sisse.
Külmkapis säilib nädala või kauemgi.



 
Previous
Previous

KANNIKESETEE

Next
Next

KARTULI-MANDLIKOOK