KARTULI-MANDLIKOOGIKESED SUVEMARJAKASTMEGA

See hetk kui avastad, et kõik hakkab otsa saama. Ja seesama hetk kui avastad, et täiesti metsik magusaisu võtab võimust. Muidugi võib siis mediteerida või hoopis muude tegevuste mõtted eemale peletada, aga võib ka võtta asjad, mis veel isegi siis, kui mitte midagi kodus ei ole, ikkagi kuhugi kapi- ja sahvripõhja tavaliselt alles on jäänud ning eriti hõrgud koogikesed kokku meisterdada ning ahju supsata. Ja muidugi sobivad kartuli-mandlikoogid suurepäraselt jaanipäeva pidulauale.


Kogus: 12 tk
Valmistamise aeg: ca 1 h

Vaja läheb:
Koogikestele
-4 kartulit (ca 300 g)
-350 g mandleid või mandlijahu
-6 vabakana muna
-300 g toasooja võid
-3 dl toorroosuhkrut

Marjakastmele
-400 g värskeid või külmutatud suvemarju
-6-7 spl toorroosuhkrut või mett

Tee nii:
Keeda kartulid koorega pehmeks ning lase jahtuda. Jahvata mandel köögikombainis.
Aseta ahi 175 kraadile. (Kui kasutad pöördõhureziimi, siis piidab 160 kraadist.)
Pintselda muffinivormid võiga ning aseta plaadile. (Mina kasutan lihtsalt puhast metallist muffinivormiplaati, mille iga sisu määrin võiga.)
Koori kartulid ning riivi suurema riiviga otse kaussi. Eralda munavalged munakollastest. Aja või ja suhkur omavahel kergelt vahtu, vispelda sisse munakollased ja sega sisse riivitud kartul ning mandlijahu. Vispelda munavalge tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult ülejäänud taigna hulka.
Jaota kartuli-mandlisegu võrdselt vormidesse ning küpseta ahju keskosas 30-40 minutit või kuniks koogikesed on keskelt kuivad. Selleks proovi kergelt tikuga, kui taigen külge ei haaku, siis ongi valmis. Lase enne vormidest eemaldamist kergelt jahtuda. Marjakastme jaoks sega kastrulis marjad ja suhkur või mesi ning lase keema tõusta. Soovi korral püreeri, aga hästi mõnus on, kui ma mõni tervem mari koogikese peale või kõrvale särama satub.

 
Previous
Previous

AASAPESTO

Next
Next

PEENRAMAA FOCACCIA