NÕGESESUPP

Et kevadel jõudu koguda, vastu pidada ja samas ka nautida, jagan oma lemmikut nõgesesupi retsepti, mis on üks mõnusamaid suppe üldse. Täpselt see, kui tunned, et oled õueskäigust mõnusalt rammestunud ja tahaks miskit kosutavat. Seda suppi kusjuures armastavad ka lapsed väga! Ja kui algul tundub mõnele roheline värv võõristav, siis tuleb lihtsalt öelda, et pärast oled raudne nagu nõges!

Valmimise aeg: 15-20 minutit
Kogus: neljale (või kahele näljasele)

Vaja läheb: 

1 sl võid või kvaliteetset maherapsiõli
1 keskmine sibul
4 spl speltanisupüüli
1 l aedviljapuljongit
5 dl värskeid nõgeselehti
1.5 dl mahetoidukoort (sobivad ka taimsed variandid)
1 sl sidrunimahla
4 vabakanamuna
soola, pipart maitsestamiseks ja meeldivat maitserohelist ning seemneid peale

Tee nii:

Prae sibulad poti põhjas võiga  klaasjaks, lisa segades jahu ning veidi aja pärast puljong ja puhastatud nõgesed. Surista kõik ühtlaseks püreeks. Seejärel klopi vahtu koor ja kanamunad ning sega kloppides nõgesepüree kooremassi sisse. Maitsesta sidruni, soola ja pipraga. Soovi korral keeda juurde 2 kanamuna ning serveeri hakituna supile peale. Puista üle seemnete ja värske rohekraamiga (karulauku, raudrohtu, murulauku või rohelist sibulat… mida leiad ja mida leidub!)
Supi tekstuur peaks jääma mõnusalt roheline ja vahune. 

Raudset terviseampsu!

 
Next
Next

LAVENDLIBESEE