LAVENDLIBESEE

Lavendlil on veidi kapriisne, aga täiesti vastupandamatu õis, mis lihtsalt võlub ära. Mul on endal mitu aastat lavendli kasvatamine luhtunud ning alles nüüd paistab vaikselt toimima hakkavat, seega olen ise lavendliõisi netist tellinud. Lavendlibesee aga on lihtne valmistada ja hõrkudest hõrgum.

Kogus olenevalt beseede suurusest 15-50
Valmistamise aeg: ca 1h ja 30 min

Vaja läheb: 

-1 dl talumunavalgeid (toatemperatuuril, ca 1 muna jagu)

-2.5 dl toorroosuhkrut

-3 tilka õunaäädikat

-peotäis lavendliõisikuid

-armastust

Tee nii:

Keera ahi 100 kraadi peale. Mikserda munavalged vahtu, lisa seejärel vaikselt suhkur ja äädikas nig jätkav vahustamist, kuniks segu on kõva ja läikiv. Sega õrnalt juurde lavendel. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga (või küpsetussilikooniga) ning laota väikese lusika või tordipritsi abil  “munavalgevahupilvekesed” mööda plaati kenasti võrdsete vahedega laiali. Küpseta ahjus ca 1 tund või kuniks beseed on kergelt värvunud ja tulevad kergesti paberilt lahti. Hõrgustu!



Previous
Previous

NÕGESESUPP

Next
Next

KANNIKESETEE