

PEENRAMAA FOCACCIA
Ahjusoe focaccia päästab nisupatust, leevendades seda teravate sibulalõikude, värskete tomatirataste ja aedades alati uputavate suvikõrvitsaviiludega. Lisaks annab focaccia alati vaba voli maitsete ja kaunistega, kus iga pere saab luua just täpselt nii ilusa ja kirju “ahjusaiamaali” kui endale ise sobib. Ja otseloomulikult pole retseptis antud köögiviljad kindel maitsekombo, vaid üks võimalus paljudest variatsioonidest. Mmõõõõõnuuus. Lihtsalt päeva alustamiseks, supi kõrvale serveerimiseks või sügisõhtusele aiapeolauale.
Kogus: Plaaditäis
Valmistamise aeg: ca 2h
Vaja läheb:
50 g pärmi
5 dl leiget vett
2 tl soola
2 spl rapsi- või oliiviõli
Ca 12 dl nisujahu (sobivad hästi ka täisterajahu ja speltajahu)
1 keskmine suvikõrvits
3 tomatit
1 šalottsibul
Värskeid ürte nagu basiilik, tüümian, rosmariin
Oliiviõli, soola ja pipart peale raputamiseks ja niristamiseks
Tee nii:
Pudista pärm kaussi, vala peale leige vesi ning sega kuniks pärm on sulanud. Lisa sool, õli ning 10 dl jahu. Sega kõik kokku ning lisa vajadusel jahu seniks, kuni taigen on mõnusalt veniv ja mitte liiga kleepuv. Lase rätiku all kerkida ligi tunnike. Aseta ahi 200 kraadile. Pane küpsetuspaber pannile ning pintselda õliga. Suru taigen ühtlaselt küpsetuspaberile ning pane peale rätik. Puhasta ja viiluta suvikõrvits, tomatid ja sibulad ning vajuta kergelt ja ühtlaselt taignale. Nirista peale kergelt oliiviõli ja lase veel taignal 15 minutit puhata. Maitsesta soola ja pipraga, aseta ahju ning küpseta ahjus 20-30 minutit, kuniks focaccia on mõnusalt kuldpruun. Kaunista ürtide ja õieiluga ning serveeri.
